• Mayıs 21, 2018
  • admin
  • Blog

Özellikle ticari bir faaliyet gösteriyorsanız cevabı çok açık ve net bir sorudur: Daha fazla müşteri ve gelir elde etmek için web sitesi sahibi olmanız gereklidir.

Neden web siteniz olmalı sorusunu 6 ana başlıkta açıklayabiliriz..

  1.Tanınmanız için

İş dünyasında başarının en önemli unsuru tanıtım ve reklamdır. Çok kaliteli ürünler imal eden, kaliteden ödün vermeyen, müşteri memnuniyetini birinci planda tutan bir firma olabilirsiniz. Ancak tanıtımını yapamamışsanız çevrenizdeki sınırlara hapsolmuşsunuz demektir. Halbuki kuracağınız bir web sitesi ile kapılarınızı tüm dünyaya açabilir; vizyonunuzu herkese anlatabilirsiniz.

2.Müşteri halkanızı genişletmek için

Dünyanın küçük bir köy halini aldığı global çağda hala bulunduğunuz ile mi hitap etmek istiyorsunuz? Ya da sınırları aşarak tüm dünyaya dönük çalışmalar mı yapmak istiyorsunuz? Cevabınız 2.seçenekse hemen ilk adımı atabilirsiniz.

3. Kolay ulaşılabilmek için:

Günümüzde bir bilgi, kişi, kurumarama ve irtibat kurma söz konusu olduğunda başvurulan ilk yol internet olmuştur. Bir web sitesi edinerek sizi arayanların size derhal ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

  4. Satış için:

Kuracağınız web sitesi ile doğrudan satış yapabilir; müşterilerin bir kaç tıklama ile ürünlerinizi satın alma olanağını sağlayabilirsiniz.

5. Etkili irtibat ve iletişim için:

Web sitesi sayesinde müşterilerinizin, sizinle ilgilenenlerin sizinle ya da kuruluşunuzla ilgili irtibat kurup soru sormasını, sizden yardım almasını sağlayabilirsiniz.

6. Prestij için:

Bütün saygın kuruluşların kesinlikle bir web sitesi vardır. Kuracağınız web sitesi ile siz de bu kuruluşlar arasına katılabilir; işinizde iddialı olduğunuzu gösterebilirsiniz. Şunu bilin ki tanıtım ve reklamda en ucuz yöntem olan internet tanıtımı ile rakiplerinizi bir adım daha geçmiş olacaksınız.

Küresel dünyada iletişimin şeklinin her geçen gün değiştiği özellikle iş dünyasında rekabetin arttığı bir ortamda yaptığımız işin satış ve pazarlamasının etkin bir şekilde yapılması çok daha büyük önem kazanmıştır.

Web sitesinin diğer reklam araçlarının avantajları/dezavantajları göz önüne alındığında “Web sitesi en ucuz reklam aracıdır” felsefesinin ne kadar doğru olduğunu siz de fark edeceksiniz.

Bir web sitesi kurulum sürecinde yapılması gereken tek şey doğru zamanda doğru kişilerle çalışıp kendinizi ve firmanızı kalıcı bir başarı sağlayarak işinizi zirveye çıkartmaktır.

Özellikle firmalar açısından baktığımızda, firma hakkında yararlı bilgileri paylaşabileceğiniz, ürün ve hizmet gruplarını sergileyebileceğiniz, etkili bir iletişim yolu olarak kullanabileceğiniz bir ortamı web sitesi sayesinde sağlayabilirsiniz. Üstelik bu bilgilerin ticari hayatınız boyunca değişiklikler gösterebileceğini ya da yeni ürünler ve hizmetler sunabileceğinizi düşünürsek güncelleme imkanına sahip olan bir web sitesi en doğru tercih olacaktır.