• Şubat 28, 2019
  • admin
  • Blog

WooCommerce, işletmelerin online ürünler satmasına yardımcı olan bir WordPress eklentisidir. Dünya’da online mağazaların % 41’inden fazlasında kullanılıyor.

Bu nedenle, eğer bir işletme sahibi olarak e-ticaret yapmayı düşünüyorsanız WooCommerce ilk tercihiniz olacaktır. WordPress‘te olduğu gibi WooCommerce‘de de randevu, rezervasyon, abonelik ve benzeri özelliklerin kullanılabilmesi için ücretli yada ücretsiz eklenti seçenekleri mevcuttur.

WordPress kullanan e-ticaret işletme web siteleri doğal olarak WoCommerce’e eğilimlidir.Uyumluluk ve kullanım kolaylığı nedeniyle, birçok WordPress kullanıcısı WooCommerce tercih etmektedir. Online mağaza kurma ve ürün ekleme prosedürü oldukça basittir.WordPress blogunuza yazı veya resim ekleme biçiminizden farkı yoktur.

Başlangıç için neden mükemmeldir ?

Yeni bir e-ticaret şirketi olarak, işinizi sağlam ayaklar üzerinde yürütmek isteyeceksiniz. Bu, istikrarlı bir şekilde ilerlemek, gereksiz harcamaları en aza indirmek ve değerli fırsatlardan yararlanmak anlamına geliyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Aşağıdaki Şekillerde Yardımcı Olur;

  • Maliyet

En büyük avantajlarından biri, temel sürümünün ücretsiz olmasıdır.Bir işletmeyle hala karşı karşıya olan temel işlevler olduğu için, kalkıştan önce sizi ayaklarınızın altında tutmanız için ücretsiz bir e-ticaret platformu yeterlidir. Araç kiti, çevrimiçi satışları çok kolaylaştırıyor.

İşiniz büyümeye ve şekillenmeye başlayınca, kapsamlı özellikleri eklemek ve işlemlerinizi geliştirmek için gelirinizin bir kısmını ücretli eklentiler alarak değerlendirebilirsiniz. Randevu alma,abonelik sistemi ve kullanıcılara benzer ürünleri önerme gibi eklentiler işiniz için değerli olacaktır

  • Binlerce Eklenti ( Plugin )

WooCommerce ekstra özellikler eklemek için binlerce ücretsiz ve ücretli eklenti bulunan muazzam bir ekosistemdir.

  • Güvenlik

Çevrimiçi dolandırıcılık ve kimlik avı dolandırıcılıkların yoğun olduğu dönemlerde, müşterileriniz kişisel bilgilerinin güvenli olduğunu bilmek isteyecektir.Kredi kartı bilgilerinin ve ev adresinin üçüncü taraflar tarafından erişilebilir olmamalıdır.Kullanıcıları için oldukça güvenli bir ticaret platformu sunarak e-ticaret pazar liderliğini sürdürmektedir.

Automattic Şirketi, düzenli olarak güncellenmesine ek olarak, web güvenliği endüstrisinde üst düzey uzmanlarla çalışır.Sistemdeki zayıf yönleri izleyip test ederek, çözüm önerileri için önleyici avantaj sağlıyorlar. Hataları hızla düzeltirler ve kullanıcılara tek tıkla güncelleme özelliği sunar.

  • Kolay Analitik

Bir e-ticaret işletmesi olarak, satışlarınızın nereden geldiğini veya günün hangi saatinde müşterilerin ürün satın almayı tercih ettiklerini bilmek istersiniz. Bu değerli verileri takip edebilir ve sitenizin performansını artırmak için bunları optimize edebilirsiniz.

Dahası, her kullanıcı için basitleştirilmiş olduğu için, bu dahili analitiği yorumlamak için teknik açıdan bilgili olmanız gerekmez.Satış saati, bireysel müşteri istatistikleri, toplam ortalama sipariş vb. gibi verileri elde edebilir ve bunların hepsini basit görsel grafikler ile görebilirsiniz.

Ayrıca, Yandex Metrica ve Google Analytics gibi modern analitik uygulamaları e-ticaret sitenize de entegre edebilirsiniz.